Verslavingskliniek Bolsterburen Heerenveen ontvangt eerste Rookvrije Generatie Award Fryslân

09 juni 2022

Verslavingskliniek Bolsterburen ontving de Rookvrije Generatie Award voor het beste Friese initiatief dat bijdraagt aan een rookvrije generatie. Deze prijs werd door GGD Fryslân op 8 juni 2022 uitgereikt in het Posthuis Theater te Heerenveen.

Verslavingskliniek volledig rookvrij 
Verslavingskliniek Bolsterburen heeft de Award gewonnen. Deze kliniek is de allereerste landelijke rookvrije verslavingskliniek en is al vanaf juli 2017 volledig rookvrij. De verwachting was dat er meer stress zou ontstaan, maar het tegendeel blijkt waar: op de afdelingen is er juist meer rust ontstaan. Patiënten geven aan het als ‘een cadeautje’ te ervaren dat er niet meer gerookt mag worden. Met deze stappen zijn ze een voorbeeldfunctie voor andere zorgsectoren. De kliniek is goed omgegaan met weerstand.

Beloning voor rookvrij laten opgroeien van kinderen 
Met de Rookvrije Generatie Award Fryslân worden mensen met ideeën om kinderen rookvrij te laten opgroeien in het zonnetje gezet, oftewel: voor een rookvrije generatie. Met deze Award wil GGD Fryslân elke Friese inwoner inspireren om ook aan een rookvrije omgeving te werken. Het is de eerste keer dat de Rookvrije Generatie Award Fryslân wordt uitgereikt, voorheen was dit landelijk. 

Winnaars 
1e prijs: Verslavingskliniek Bolsterburen Heerenveen 
2e prijs: Strategisch Platform Jeugd Tytsjerksteradiel 
3e prijs: Ton Visser Bolsward
Bekijk via deze link het juryrapport. 

Vragen
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via rookvrijegeneratie@ggdfryslan.nl

V.l.n.r.: Andries Bouwman (Strategisch Platform Jeugd Tytsjerksteradiel), Doutsje van der Meer (Verslavingskliniek Bolsterburen Heerenveen), Jessica Pattiwael (VNN), Ton Visser (Ton Visser Bolsward).