Fitaal Wiis

Over de coalitie

De coalitie 'Fitaal Wiis' richt zich op het bevorderen van vitaal ouder worden. Dit doet de coalitie vanuit het waardeerperspectief, oftewel een positieve en realistische kijk op ouder worden zonder deze fase van het leven alleen te associëren met kwetsbaarheid. De coalitie verzamelt ‘good practices’ hoe gemeenten op een integrale manier kunnen werken aan het bevorderen van voldoende beweging, gezonde voeding en sociaal actief. Binnen Fitaal Wiis wordt informatie uitgewisseld en gedeeld omtrent het thema preventie bij ouderen, met als doel dat ouderen zo lang mogelijk de activiteiten kunnen blijven doen die zij graag zouden willen doen en kunnen blijven participeren in de samenleving.

Samenwerken
Wilt u met ons stappen zetten op het thema ‘Fitaal Wiis’? U bent van harte welkom om samen te werken binnen onze coalitie op het online samenwerkingsplatform. Via deze link kunt u zich aanmelden.

Toolbox
De coalitie heeft ook een toolbox Fitaal Wiis ontwikkeld waarin we je handvatten bieden, ervaringen uit het veld delen en tips en informatie aanreiken over vitaal oud(er) worden.

Meer informatie
Wilt u meer weten of heeft u een vraag? Neem contact op met Sybold de Boer (coalitietrekker 'Fitaal Wiis’).