Nieuwe ketenregisseur Kansrijke Start Fryslân

22 april 2024

Vanaf april 2024 neemt Albertine Visbeek de rol van ketenregisseur Kansrijke Start Fryslân op zich. Vanuit haar achtergrond in de geboortezorg (van kraamzorg tot inhoudelijk coördinator Nu Niet Zwanger) heeft zij verschillende schakels in de keten leren kennen in binnen - en buitenland.

Na jarenlang vrijwilligerswerk te hebben gedaan in Ghana bij verschillende projecten gerelateerd aan moeder & kindzorg, heeft Albertine in 2015 haar eigen stichting opgericht en verschillende zorgprogramma’s met -preventie als rode draad- ontwikkelt met de focus op zwangerenvoorlichting, zorg voor prematuren en borstvoeding.

Albertine: "Graag zou ik mijn steentje bij willen dragen aan de keten vanaf de andere kant, waarbij ik het verbinden en samenwerken heel belangrijk vind. Moeder Theresa heeft ooit gezegd: Ik kan dingen die jij niet kunt. Jij kunt dingen die ik niet kan. Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dit neem ik graag mee als motto in mijn nieuwe functie. Mijn ambitie en dromen om voor ieder kind in Fryslân een Kansrijke Start te creëren zijn groot en samen met jullie als professionals, hoop ik in de komende jaren te mogen bouwen aan een stevig fundament in de geboortezorg waarbij preventie hoog op de agenda staat."