Ga naar de inhoud

1 februari 2023: Terugblik kick-off 'De Vitaliteitsreis'

02 februari 2023

Op woensdag 1 februari 2023 gingen 13 vooruitlopende, noordelijke MKB-ers voor het eerst met elkaar in gesprek over duurzame inzetbaarheid. Deze bevlogen ondernemers lopen ieder met hun eigen aanpak op het thema duurzame inzetbaarheid voorop. De bijeenkomst vond plaats bij De Friesland in Leeuwarden.

Noord-Nederland: De meest vitale werkvloer
Investeren in de gezondheid en vitaliteit van medewerkers is belangrijk. Dit leidt tot duurzame inzetbaarheid, wat voordelen oplevert voor zowel werkgevers als werknemers. Daarom is er een koplopergroep opgericht, om van hen te leren en gericht te werken aan het activeren van duurzame inzetbaarheid binnen het MKB. Vanuit deze koplopergroep wordt er gewerkt aan een vitale arbeidsmarkt in het noorden. 

Succesvolle eerste bijeenkomst
Tijdens de kick-off, in een fysiek ontbijtsessie in de Achmeatoren van Leeuwarden, werd een basis gelegd met de koplopergroep. Na de plenaire opening, gingen de ondernemers vooral met elkaar in gesprek over de ambitie en uitdagingen rondom het thema duurzame inzetbaarheid en zoomden we in op de vraag: Hoe komt het dat u als ondernemer dit thema al wel hebt opgepakt, maar uw buurman/vakgenoot nog niet?
Het was een ochtend vol energie en er is al mooie input opgehaald. Binnenkort volgt er een nieuwe bijeenkomst waarin dezelfde betrokken MBK-ers verder brainstormen over hoe vakgenoten geënthousiasmeerd kunnen worden op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Bekijk via deze link de sfeerimpressie van de kick-off 'De Vitaliteitsreis'. 

'De Vitaliteitsreis' wordt mede mogelijk gemaakt door
De Friesland, Rabobank, UWV en VNO-NCW MKB Noord