1 juni 2023: Lentelezing ‘Gro Next: Gelijk goed beginnen’

25 april 2023

Op donderdag 1 juni 2023 (van 15:00 – 17:00 uur) vertelt hoogleraar Tessa Roseboom (directeur onderzoeksinstituut Amsterdam Reproduction & Development Amsterdam UMC) over het belang van een goede basis voor een gezonde generatie.

Waarover

Tessa Rooseboom deelt inzichten over wat nodig is om bij te dragen aan een goede start en inspireert om actief aan de slag te gaan om een klimaat te creëren waarin alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de eerste 1.000 dagen, vanaf een enkele cel tot aan de peuterleeftijd, cruciaal zijn voor de ontwikkeling van een mens. In deze periode worden belangrijke biologische mijlpalen bereikt die de basis vormen voor de rest van het leven. Het wordt steeds duidelijker dat de gezondheid, het gedrag en de levenskansen van een individu worden beïnvloed door de vroege omgeving. Waar je wieg staat, bepaalt dus je kansen in het leven. Investeren in een goede start voor ieder kind is daarom van groot belang.

Heeft u raakvlakken met dit onderwerp en wilt u zich laten inspireren door Tessa Rooseboom? U bent van harte uitgenodigd op donderdag 1 juni 2023 (van 15:00 – 17:00 uur) voor de Lentelezing: ‘Go next: Gelijk goed beginnen’.

Locatie: Labnul050/Het Paleis, Erlenmeyerzaal, Boterdiep 113, Groningen

Meer informatie en aanmelden

Via deze link vindt u meer informatie over deze lezing en kunt u zich tevens aanmelden.