Ga naar de inhoud

11 juli 2023: Terugblik startbijeenkomst coalitie Basisvaardigheden

26 juli 2023

Dinsdag 11 juli was de startbijeenkomst van de coalitie Basisvaardigheden in Leeuwarden. Dit is één van de samenwerkingsverbanden binnen de Friese Preventieaanpak.

 Verschillende gemeentes gaan elkaar binnen deze coalitie inspireren en versterken. Met als doel: een grote groep mensen die in de knel komt beter te helpen. Doordat ze bijvoorbeeld te helpen met taal en meer digitaal vaardig te maken. Voor deze mensen willen de Friese gemeentes makkelijker en passender hulp bieden. Wethouder Marieke Vellinga (Vlieland) vertelde de aanwezigen over een integrale aanpak en Anoek Meijer van HANNN legde uit hoe Voel je goed! trajecten mensen taalvaardiger en gezonder maken.
 
Vanuit de Friese Preventieaanpak gaan de gemeente Leeuwarden (Janneke Liemburg, aanjager laaggeletterheid) en NHLStenden (Daniël Pit, projectleider DG-Lab) Basisvaardigheden onder de aandacht brengen in heel Fryslân. Door gemeentes en organisaties met elkaar in contact te brengen. Dit najaar organiseren we een symposium basisvaardigheden.

Meedoen aan het symposium of meer informatie

Janneke Liemburg (Aanjager Laaggeletterheid gemeente Leeuwarden) 

Mail Janneke


06-11519894

Daniël Pit (projectleider Digitale gezondheidsvaardigheden bij NHLstenden) 

Mail Daniel


Bel Daniël  

 

Samenwerken binnen de coalitie

Dat kan online binnen de groep gezondheidsvaardigheden.

Aanmelden of registreren