20 februari 2023: Uitnodiging Slimme Zorg Estafette: 'Gezondheid en preventie voor iedereen in het Noorden!'

24 januari 2023

Op maandag 20 februari 2023 (van 10:45 - 14:00 uur) organiseren PGO Netwerk Noord en PCH Ecosysteem de bijeenkomst Slimme Zorg Estafette: 'Gezondheid en preventie voor iedereen in het Noorden!'

Waarover
Hoe helpen bij PGO's bij de transitie van zorg naar preventie? Wat gebeurt er al rondom PGO's in Noord-Nederland en hoe komen we met elkaartot een goed werkend ecosysteem? Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u er graag meer over. Komt u ook?

Locatie: Medisch Centrum Leeuwarden, Henri Dunantweg 2 Leeuwarden (auditorium en foyer)

Hieronder volgt het programma.

Introductie
Het beschikbaar maken van gezondheidsdata van burgers en patiënten digitaal in een Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO) is onderdeel van landelijk beleid. Noord-Nederland loopt voorop in deze ontwikkeling in ecosystemen waarin partners vanuit verschillende sectoren en disciplines samenwerken.
Een goed werkend ecosysteem: Waar staan we nu? - met bijdragen van:

  • Wim Hodes, directeur-bestuurder GERRIT en penvoerder PGO Netwerk Noord
  • Dr. Martin Smit, directeur Innovatiecentrum UMCG en penvoerder PCH Ecosysteem

Paneldiscussie
Visie op de toekomst: hoe dragen beide programma's bij aan de verschillende uitdagingen en transities die ons te wachten staan op maatschappelijk en economisch gebied. Van zorg naar (positieve) gezondheid, van analoog naar digitaal, uitdagingen uit het Integraal Zorg Akkoord en de Research and Innovation Strategy for Smart Specialisation (RIS3) staan centraal in deze discussie, onder leiding van Rob Propsma (woordvoerder De Friesland).

Interviews
Inkijkje in enkele projecten. Met bijdragen van:

  • Dan Zhang, reumatoloog en CMIO MCL - Databeschikbaarheid en datauitwisseling - PGO's in zorgpaden binnen het MCL, regionale zorgviewer en Datapoort (gezondheidsdata met het sociale domein)
  • Prof. dr. Jochen Mierau, wetenschappelijk directeur bij Lifelines - Wetenschappelijk onderzoek naar gezonder oud worden en de koppeling van Lifelines met PGO's
  • Chris Borsten, partner bij Ivido en coördinator usecase Positieve Gezondheid PGO Netwerk Noord - Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Hoe koppelen we dit via het MedMijstelsel aan PGO's?

Informatiemarkt
Een inkijkje in de verschillende projecten die binnen de programma’s PGO Netwerk Noord en PCH Ecosysteem worden uitgevoerd. Van preventie tot zorgpaden, van virtual reality tot leefstijl, wetenschappelijk onderzoek en nog veel meer. Met onder meer ook aanwezigheid van PGO.nl, MedMij, PGO-leveranciers, patiënten vertegenwoordiging en zorgverleners.

Praktische informatie en aanmelden
U kunt zich uiterlijk 7 februari 2023 via secretariaat@pgonoord.onmicrosoft.com aanmelden.

PGO Netwerk Noord wordt mede mogelijk gemaakt door: