26 januari 2023: Uitnodiging inspiratiesessie ‘Gezond leven’

11 januari 2023

Op donderdagmiddag 26 januari 2023 (van 14:00 tot 17:15 uur) organiseert de coalitie ‘Gezond leven’, onderdeel van de Friese Preventieaanpak, de inspiratiesessie ‘Gezond leven’.

Samenwerken aan gezond leven voor lyts, jong, grut en wiis 
Een ongezonde leefstijl (roken, ongezonde voeding, onvoldoende bewegen en alcoholgebruik) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste veroorzaker van ziekte in Nederland (de ‘leefstijl-epidemie’), met 35.000 doden en negen miljard euro aan zorguitgaven per jaar. Ongezond gedrag is verantwoordelijk voor 20 procent van de totale ziektelast. 

De coalitie 'Gezond leven' 
De toegevoegde waarde van de Friese Preventieaanpak ligt voornamelijk in het bundelen van alle kennis en ervaring én het maken van verbinding. Daarbij wordt ingezet op WETEN wat werkt, DELEN wat werkt en DOEN wat werkt. Binnen de Friese Preventieaanpak is de coalitie 'Gezond leven' gevormd. Deze coalitie richt zich, vanuit de leefstijlprogramma's Nuchtere Fries, Rookvrije Generatie Fryslân en Nuchter over Gewicht op de drie thema's roken, alcohol, gezond gewicht, en op het thema vitaal ouder worden onder de noemer Fitaal Wiis.  

Houdt u zich als professional bezig met het thema leefstijl en bent u benieuwd wat de coalitie ‘Gezond leven’ voor u kan betekenen in uw werk? Kom dan op donderdag 26 januari 2023 (van 14:00 tot 17:15 uur) naar de inspiratiesessie 'Gezond leven'.  

Locatie: Sûnenz, Burgemeester Wuiteweg 140B, 9203 KP Drachten.   

Het doel 
Tijdens deze bijeenkomst willen we u graag kennis laten maken met de coalitie ‘Gezond leven’ en de vier leefstijlprogramma’s die daar deel van uitmaken. Laat u daarnaast inspireren door de actualiteiten op het gebied van alcoholpreventie, tabaksontmoediging, gezond gewicht en vitaal ouder worden. 

Voor wie 
Deze inspiratiesessie biedt interessante inzichten en handvatten voor o.a. beleidsadviseurs van Friese gemeenten, JOGG-regisseurs, professionals vanuit welzijnsorganisaties, onderwijs en alle anderen die geïnteresseerd zijn in leefstijlthema’s. 

Aanmelden & meer informatie 
Klik hier voor het programma en om u aan te melden. Na het klikken op de groene button 'aanmelden' is uw aanmelding succesvol geregistreerd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.  

Inspiratiesessie 'Gezond leven'