28 oktober 2022: Terugblik 'Kick-oFFF netwerkbijeenkomst Financieel Fit Fryslân: Alleen ga je snel, samen kom je verder!'

03 november 2022

Op vrijdag 28 oktober 2022 vond de eerste netwerkbijeenkomst 'Kick-oFFF Financieel Fit Fryslân (FFF): 'Alleen ga je snel, samen kom je verder!' plaats.

Sfeerimpressie
Via deze link vindt u een korte sfeerimpressie van de bijeenkomst. 

Slimme mogelijkheden om bestaanszekerheid eerder op te sporen
Deze netwerkbijeenkomst stond in het teken van verbinden, het delen van kennis en expertise en elkaar inspireren in de ambitie om samen te bouwen aan de financiële gezondheid van alle Friese inwoners. In het eerste deel van de bijeenkomst werd FFF, haar station en de sporen toegelicht. Op de informatiemarkt werd enthousiast kennis opgehaald en uitgewisseld over slimme mogelijkheden om bestaanszekerheid eerder op te sporen. Van signalen oppikken op de werkvloer, voorzieningen van gemeenten eenvoudig toegankelijk maken tot de energiebank en het samenwerken met professionals die ervaring hebben met bestaansonzekerheid. Als datgene met elkaar verbonden wordt, ontstaat versnelling en worden schulden, stress en onzekerheid voorkomen.

Het belang van verbonden zijn: Ubuntu
Het tweede deel van het programma leerde het belang van verbonden zijn: Hoe kunnen we schuiven van handelen vanuit het veilig stellen van onze eigen organisatie ('het ik') naar handelen vanuit het belang van de gemeenschap ('het wij')? Sprekers Willem Vreeswijk (initiatiefnemer New Financial Forum en hoofdredacteur VVP) en Annette Nobuntu Mul (oprichter Ubuntu Society) spraken over Ubuntu, de Zuid-Afrikaanse filosofie waar het collectieve belang het handelen en denken bepaald. Deze lezing inspireerde de deelnemers om verder te gaan en in te stappen op de reis die FFF gaat maken, vandaar het mantra: 'Alleen ga je snel, samen kom je verder!'

In april 2023 vindt de volgende bijeenkomst plaats, waarin onder meer de eerste resultaten van de gezamenlijk reis wordt besproken. Wilt u hier ook bij aanhaken? Meld u aan voor de coalitie 'Financieel Fit Fryslân' op ons samenwerkingsplatform om op de hoogte te blijven.