Ga naar de inhoud

9 mei 2023: Uitnodiging bijeenkomst 'Mentale gezondheid: Aan de slag met mentale gezondheid bij jongvolwassenen'

06 april 2023

Op dinsdag 9 mei 2023 organiseert de coalitie 'Mentale gezondheid', onderdeel van de Friese Preventieaanpak, de bijeenkomst 'Mentale gezondheid: Aan de slag met mentale gezondheid bij jongvolwassenen'.

LET OP: AANMELDINGEN GESLOTEN
Vanwege het groot aantal aanmeldingen is aanmelden helaas niet meer mogelijk voor deze bijeenkomst.
Had u er graag bij willen zijn? Mail naar info@friesepreventieaanpak.nl en we melden u aan voor de wachtlijst.

GALA: Meer kansen voor mentale gezondheid
Het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) biedt de basis om gezamenlijk te werken aan preventie, gezondheid en een sociale basis. GALA biedt de kans om lange termijn plannen te maken en om domeinoverstijgend en regionaal te werken. Het thema 'Mentale gezondheid' wordt expliciet in GALA benoemd, omdat dit een voorwaarde is om gezond op te groeien en te leven. In Fryslân liggen hiermee mooie kansen om de integrale aanpak van mentale gezondheid te bevorderen. 

Aan de slag met mentale gezondheid bij jongvolwassenen
Houdt u zich bezig met het thema 'Mentale gezondheid' en wilt u informatie over en geïnspireerd worden op dit thema? Op dinsdag 9 mei 2023 (van 12:45 - 17:00 uur) organiseert de coalitie 'Mentale gezondheid' van de Friese Preventieaanpak de bijeenkomst Mentale gezondheid: 'Aan de slag met mentale gezondheid bij jongvolwassenen'. U bent van harte welkom! 

Locatie
De Fabriek Leeuwarden, James Wattstraat 4, 8912 AR Leeuwarden
U kunt gratis parkeren bij de locatie.

Het doel
De bijeenkomst focust zich op de mentale gezondheid van jongvolwassenen. Het doel van deze bijeenkomst is om Friese gemeenten en organisaties, die een rol hebben in de aanpak van de mentale gezondheid, te inspireren en informeren over wat nodig is om de mentale gezondheid van de jongvolwassene te bevorderen.

Voor wie
De bijeenkomst is relevant voor beleidsprofessionals van gemeenten, welzijnsorganisaties, GGZ, GGD en scholen (specifiek VO, MBO en HBO-onderwijs).

Het programma

12:45 uur       Inloop

13:00 uur       Opening

13:15 uur       
Amine Bakkali (Projectleider, MindUs en Onderzoeker, SchuldenLabNL)
'Hoe kan het mentale welzijn van jongeren bespreekbaar gemaakt worden en hoe wordt juist de meest kwetsbare groep jongeren bereikt?'

14:00 uur       Gianni Zuiverloon
(Voormalig profvoetballer en mede-oprichter, Play Mental Foundation)
Play Mental Foundation zet zich in voor een betere geestelijke gezondheid van jongeren. Dit doen zij o.a. door het delen van eigen ervaringen maar ook door het aanbieden van professionele inzichten zoals de 5 pijlers om geestelijke gezondheid in de praktijk te brengen. 

15:05 uur       Deelsessies (keuze uit één optie bij aanvang bijeenkomst)
1. Deelsessie: 'Zeg eens eerlijk' & 'STORM' (Brecht Buis en Janina Loef, GGD Fryslân)
De campagne 'Zeg eens eerlijk' biedt jongeren meer informatie over mentale gezondheid en moedigt hen aan om hierover in gesprek te gaan. Deze deelsessie sluit af met een pitch over de STORM-aanpak. 
De STORM-aanpak biedt een mooi pakket aan samenhangende interventies gericht op preventie en normaliseren, trainingen op school en met als sluitpost geïndiceerde zorg (deels binnen de schoolomgeving en deels in de eigen omgeving van de jongere).

2. Deelsessie: 'Maatschappelijke DienstTijd in Fryslân'(Maroesja Meuleman, MDT Zoekt het uit!)
Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van zichzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en duurzame keuzes te maken voor de toekomst.

3. Deelsessie: 'Effectieve interventies en beleid mentale gezondheid en preventie' (Djoeke van Dale, RIVM)
Een verkenning per levensfase & kansen en mogelijkheden. Zie factsheet.

15:55 uur       Wouter Zuurbier (Co-auteur en trainer, Square of Life)
'Hoe kan men aansluiten vanuit het levensverhaal op de behoefte en wensen van jongvolwassenen?'

16:40 uur       Terugkoppeling en afsluiting

Aanmelden
LET OP: AANMELDINGEN GESLOTEN
Vanwege het groot aantal aanmeldingen is aanmelden helaas niet meer mogelijk voor deze bijeenkomst. Had u er graag bij willen zijn? Stuur een mail naar info@friesepreventieaanpak.nl en we melden u aan voor de wachtlijst. 

Heeft u een vraag over deze bijeenkomst? Neem contact op via info@friesepreventieaanpak.nl.