Ga naar de inhoud

MKB-ondernemers uit Fryslân werken samen aan duurzame inzetbaarheid en vitaliteit op de werkvloer

18 mei 2023

Vandaag zijn ondernemers uit de koplopers groep van 'De Vitaliteitsreis' samengekomen om gezamenlijk te werken aan het realiseren van "Het noorden de meest vitale werkvloer". Dit initiatief heeft als doel duurzaam, gezond en succesvol ondernemen te bevorderen door het MKB te activeren om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.

Met de focus op duurzame inzetbaarheid en het versterken van de vitaliteit op de werkvloer hebben de deelnemers intensief samengewerkt om strategieën en plannen te ontwikkelen die de duurzame inzetbaarheid in het MKB-landschap van Fryslân bevorderen. De sessie was een inspirerende en interactieve gelegenheid. De ondernemers hebben hun ideeën en best practices met elkaar gedeeld, terwijl ze werden ondersteund door de initiators van deze reis; De Friesland, UWV, VNO-NCW MKB-Noord, Rabobank en de Friese Preventieaanpak.

"Duurzame inzetbaarheid is essentieel voor het welzijn van onze medewerkers en het succes van onze bedrijven", benadrukt Bernard Posthumus, een van de deelnemende ondernemers. "Door gezamenlijk te werken aan vitaliteit op de werkvloer creëren we een omgeving waarin medewerkers optimaal kunnen presteren en waarin ons bedrijf kan floreren op de lange termijn."

De sessie resulteerde in concrete actieplannen en een gedeelde visie voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit op de werkvloer in Fryslân. Concreet betekent dit dat we vanuit een kleine werkgroep aan de slag gaan met het vervolmaken van een actie plan. Na de zomer wordt er een gezamenlijke bijeenkomst gepland waarin deze aanpak gepresenteerd wordt en we de eerste stappen van deze vitaliteitsreis gaan zetten.

Met deze gezamenlijke inzet van gedreven MKB-ondernemers uit Fryslân wordt het streven naar duurzaam, gezond en succesvol ondernemen versterkt. Samen bouwen we aan een veerkrachtige werkomgeving waarin medewerkers kunnen groeien en waarin het MKB duurzaam kan floreren.

Over de vitaliteitsreis

De Vitaliteitsreis is een initiatief dat zich richt op het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer bij MKB-ondernemers in Fryslân. Door kennisdeling, samenwerking en het ontwikkelen van praktische oplossingen, streeft De Vitaliteitsreis ernaar om de werkomgevingen in Fryslân te transformeren en zo een positieve impact te hebben op de gezondheid en het welzijn van medewerkers.