Symposium 'Mentale problemen bij meisjes'

03 juli 2023

Op 2 november 2023 (van 13:00 - 16:30 uur) wordt het symposium 'Mentale problemen bij meisjes' georganiseerd.

Waarover
Uit onderzoek is gebleken dat de mentale gezondheid van jongeren onder druk staat. Zeker onder meisjes in Nederland is er in de afgelopen paar jaar een flinke toename van emotionele problemen gerapporteerd. Ook blijkt er vaker sprake te zijn van gedragsproblemen, hyperactiviteit en aandachtsproblemen in vergelijking met vier jaar eerder. Wat is er precies met de jeugd aan de hand? Welke trends in mentale gezondheid zien we in de afgelopen jaren en met name in de periode van 2017-2022?

U bent van harte uitgenodigd om het middagsymposium 'Mentale problemen bij meisjes' bij te wonen. Tijdens dit symposium wordt besproken met welke problemen meisjes kampen, welke risico- en beschermende factoren een rol kunnen spelen in het mentaal welbevinden en waar u als professional op kunt letten. Ook wordt de preventie van excessief co-rumineren en depressie-, angst en suïcidaliteit bij meisjes besproken.

Tijdens deze middag zult u kennis en handvatten meekrijgen, zodat u als zorgprofessional het gedrag van jongeren beter kunt begrijpen.

Voor wie
(School)psychologen, orthopedagogen, psychiaters, onderwijskundigen, docenten/leerkrachten, (sociaal psychiatrisch) verpleegkundigen, POH-ggz en andere geïnteresseerden in het onderwerp mentale problemen bij meisjes.

Aanmelden
Via deze link kunt u zich alvast aanmelden en het volledige programma bekijken.