Uitnodiging: Kennisfestival 'Sociale Basis in Fryslân'

10 juni 2024

Op 11 juli 2024 (van 13:00 tot 17:00 uur) organiseert de Kenniswerkplaats Gezond Fryslân in samenwerking met DataFryslân een kennisfestival met als focus de sociale basis in Fryslân.

Weten wat werkt over de sociale basis
Kenniswerkplaats Gezond Fryslân, onderdeel van de Friese Preventieaanpak, verenigt de verschillende expertises van de Friese kennisinstellingen om gezamenlijk te werken aan een goede gezondheid en welzijn met gelijke kansen voor iedere Friese inwoner. Daarmee versterkt de Kenniswerkplaats de 'WETEN-poot' van de Friese Preventieaanpak.

Kenniswerkplaats Gezond Fryslan en DataFryslan hebben de afgelopen maanden samen uitgezocht op welke manier de sociale basis in Fryslan kwantitatief in kaart te brengen is. Graag delen wij deze resultaten met u in de vorm van een 'dashboard Sociale Basis'. Het dashboard is ontworpen voor iedereen die actief is binnen de sociale basis, zodat op grond van onderbouwde gegevens beleid gevormd kan worden en gerichte acties uitgevoerd kunnen worden.
Bent u benieuwd naar de resultaten en op zoek naar inspiratie op het gebied van de sociale basis?
Op donderdagmiddag 11 juli 2024 (van 13:00 - 17:00 uur) organiseert Kenniswerkplaats Gezond Fryslân, in samenwerking met DataFryslân, het Kennisfestival 'Sociale Basis Fryslân'. Komt u ook?

Locatie: Campus Fryslân, Wirdumerdijk 34, Leeuwarden
U kunt parkeren in de nabijgelegen parkeergaragares.

Voor wie
Het Kennisfestival is relevant voor (partners van) kennisinstellingen, beleidsmakers, professionals in gezondheid en welzijn en andere geïnteresseerden in de sociale basis in Fryslân.

Programma

13:00 - 13:30 uur

Inloop

13:30 - 15:15 uur

Presentatie en interactieve sessie over het dashboard 'Sociale basis'

Het nieuwe Friese dashboard is inzichtelijk gemaakt op basis van kwantatieve data. Dit dashboard is ontwikkelt door DataFryslân in samenwerking met de Kenniswerkplaats Gezond Fryslân. Hier zal praktische betekenis aan gegeven worden door Jeanet Landsman (projectleider Sociale Basis, Friese Preventieaanpak).

15:15 - 15:35 uur Pauze
15:35 - 16:05 uur Deelsessies 'Inspiratie uit de praktijk'
Inspirerende Friese voorbeelden die elk hun eigen betekenis aan de sociale basis geven. 

16:05 - 16:15 uur Uitreiking Rookvrije Generatie Award Fryslân
Welk Fries initiatief zal dit jaar worden bekroond als het meest impactvolle voor de realisatie van een 'Rookvrije Generatie'?


16:15 - 17:00 uur Presentatie Sociale Kwaliteit
door Jolanda Tuinstra (Lector Sociale Kwaliteit, NHL Stenden)

Aanmelden
Aanmelden kan via deze link. Na het klikken op de groene button 'aanmelden' is uw aanmelding succesvol geregistreerd.

Meer weten
Heeft u een vraag? U kunt contact opnemen met Sterre Wiersma (beleidsmedewerker, Friese Preventieaanpak) via s.wiersma@ggdfryslan.nl.