Wat heeft Rookvrije Generatie tot nu toe bereikt?

18 februari 2021

Afgelopen tijd is er veel bereikt door Rookvrije Generatie. Zo is er hard gewerkt aan het moeilijker maken van het beginnen met roken en is het gemakkelijker gemaakt om te stoppen met roken.

Wat is er concreet gedaan?
Staatssecretaris Paul Blokhuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laat in dit filmpje zien wat er concreet is gedaan. Zo zijn veel schoolterreinen en alle stations volledig rookvrij geworden. Daarnaast mogen sigaretten niet meer zichtbaar zijn in winkels (met uitzondering van tabaksspeciaalzaken) en is de belasting op sigaretten flink verhoogd. Ook wordt hulp bij stoppen met roken vanaf 2020 voor 100% vergoed door de zorgverzekering. Naast deze maatregelen waren er afgelopen jaar talloze initiatieven om sportclubs, gemeenten, speeltuinen, zorginstellingen en bedrijven verder rookvrij te maken. Van jong tot oud: iedereen deed mee!

Helpt u mee?
Wilt u in ook aan de slag voor een rookvrije generatie? Ga dan naar deze website of neem contact op met GGD Fryslân via rookvrijegeneratie@ggdfryslan.nl.