Ga naar de inhoud

25 oktober 2022: Terugblik brainstormsessie 'WETEN wat werkt: Waarover wilt u meer weten?'

26 oktober 2022

Op dinsdagmiddag 25 oktober 2022 organiseerde de Friese Preventieaanpak in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool, Aletta Jacobs School of Public Health en Rijksuniversiteit Groningen de brainstormsessie ‘WETEN wat werkt: Waarover wilt u meer weten?’

Presentaties
Via deze link kunt u de algemene presentatie en de presentaties van Joost de Bruijn en Maarten van den Nieuwenhof terugvinden. Hier vindt u de presentatie van Job van 't Veer. 

Over de sessie
Het doel van onze brainstorm was het scherp krijgen wat u en uw collega's graag willen weten om nog effectiever met preventie op gezondheid en welzijn aan de slag te kunnen voor alle inwoners in Fryslân.

Eerste deel van de sessie
In het eerste deel van de sessie werden de deelnemers door Maarten van den Nieuwenhof, Job van 't Veer en Joost de Bruijn geïnformeerd over het type onderzoeksvragen waar men aan kan denken, bijvoorbeeld het ophalen van wetenschappelijke kennis, procesverbetering of innovatieve oplossingen voor problemen in de dagelijkse praktijk.

Tweede deel van de sessie
In het tweede deel van de sessie gingen de deelnemers uiteen in groepen om te brainstormen over onderzoeksvragen binnen de levensfasen van de Friese Preventieaanpak, ‘lyts-jong-grut-wiis', en over overkoepelende onderzoeksvragen. Dit leverde allerlei vragen op. Een thema dat onder andere meerdere keren aan bod kwam was het betrekken en bereiken van inwoners. De volgende stap is nu om alle vragen te bundelen, overlap eruit te halen en te onderzoeken of de vragen kunnen worden beantwoord met huidige kennis of dat er nieuwe onderzoeksprojecten moeten worden geformuleerd.