Beweeg je blij!

Beweeginspiratie voor 0-4 jarigen!

Beweeg je blij! is een project dat gastouders en pedagogisch medewerkers helpt om (nog) meer te bewegen met de jongste kinderen. Deelnemende locaties ontvangen in 2022 vier keer een beweegpakket met inspiratie en materialen om op een leuke en laagdrempelige manier met de 0-4 jarigen te bewegen. Gedurende de looptijd van het project worden hieronder ook materialen en tips gedeeld. Aanmelden voor een beweegpakket is helaas niet meer mogelijk. Wel kunnen niet-deelnemende organisaties hieronder inspiratie opdoen.

Doe ook mee met het online beweeghalfuurtje

Op 30 juni 2022 om 10.30 uur is het tijd voor een half uurtje bewegen met Claudette en Jannie! Meld u nu aan voor het online beweeghalfuurtje van Beweeg je blij! via onderstaande aanmeldformulier. Vooraf krijgt u dan een e-mail over welke materialen u klaar kunt zetten en vervolgens hoef u alleen de link aan te klikken en lekker mee te bewegen, spelen en dansen. Aanmelden kan tot uiterlijk 23 juni 2022.

Meldt u zich hier gelijk aan!

Eerste beweegpakket
Elk beweegpakket van 'Beweeg je blij!' heeft een ander thema. Het eerste pakket wordt verspreid tijdens de 'Week voor de Gezonde Jeugd' (6 tot en met 10 juni 2022). Er wordt door JOGG en de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) opgeroepen om tijdens deze week ook de Peuter4daagse te organiseren. Daarom heeft het eerste pakket het thema ‘wandelen’. Hoe maakt u wandelen voor kinderen leuk? En wat kunt u onderweg allemaal doen? Het eerste pakket bevat onder andere een uitknipplaat van een zonneklep en een wandelbingo. Heeft u hier meer van nodig? Dan kunt u deze bestanden hieronder downloaden en extra afdrukken.


Inhoud beweegpakket
Het beweegpakket bevat inspiratiekaarten met allerlei leuke, laagdrempelige ideeën om met de jongste kinderen te bewegen. Iedere keer gekoppeld aan een ander thema. Daarbij worden ook de materialen meegeleverd die nodig zijn voor deze beweegspelletjes en ideeën. Het pakket bevat ook een inspiratiekrantje met allerlei leuke voorbeelden uit de praktijk en aanvullende mogelijkheden. Bovendien krijgt u bij opgave de mogelijkheid om mee te doen met een online beweeghalfuur. U zet uw laptop aan en gaat samen met de kinderen lekker dansen en bewegen met de materialen uit het beweegpakket.

Wat vragen we van u?
Inspiratie! Als u meedoet met het project, zijn we benieuwd of u het materiaal hebt gebruikt en of u nog een leuk idee hebt voor in het inspiratiekrantje. In de praktijk betekent dit dat u een aantal weken na ontvangst van het pakket een mailtje vanuit 'Nuchter over Gewicht ontvangt met een paar korte vragen.

Peuter4daagse
Meer weten over de Peuter4daagse? Kijk dan op www.peuter4daagse.nl.

Contact
Bij vragen kunt u een e-mail sturen naar nuchterovergewicht@ggdfryslan.nl.

Mogelijk gemaakt door:

Beweeg je blij! is een initiatief van het programma Nuchter over Gewicht in samenwerking met:

'Nuchter over Gewicht' is een programma van de Friese gemeenten, GGD Fryslân, ROS Friesland en Sport Fryslân. Stichting de Friesland steunt dit Friese beweeginitiatief door middel van een financiële bijdrage. De stichting ondersteunt vernieuwende (zorg)projecten die bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van zorg en het leven van mensen.