Beweeg je blij!

Beweeginspiratie voor 0-4 jarigen!

Beweeg je blij! is een project dat gastouders en pedagogisch medewerkers helpt om (nog) meer te bewegen met de jongste kinderen. Deelnemende locaties ontvangen in 2022-2023 vier keer een beweegpakket met inspiratie en materialen om op een leuke en laagdrempelige manier met de 0-4 jarigen te bewegen. Gedurende de looptijd van het project worden hieronder ook materialen en tips gedeeld. Aanmelden voor een beweegpakket is helaas niet meer mogelijk. Wel kunnen niet-deelnemende organisaties hieronder inspiratie opdoen.

Doe ook mee met het online beweeghalfuurtje

Op 3 november 2022 om 10.30 uur is het tijd voor een half uurtje bewegen met Claudette en Jannie! Meld u nu aan voor het online beweeghalfuurtje van Beweeg je blij! via onderstaande aanmeldformulier. Vooraf krijgt u dan een e-mail over welke materialen u klaar kunt zetten en vervolgens hoef u alleen de link aan te klikken en lekker mee te bewegen, spelen en dansen. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 oktober 2022.

Meld u hier aan

Maak gebruik van onze beweegpakketten

Eerste beweegpakket 'Wandelen'
Elk beweegpakket van 'Beweeg je blij!' heeft een ander thema. Het eerste pakket is verspreid tijdens de 'Week voor de Gezonde Jeugd' (6 tot en met 10 juni 2022). Er werd door JOGG en de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) opgeroepen om tijdens deze week ook de Peuter4daagse te organiseren. Daarom heeft het eerste pakket het thema ‘wandelen’. Hoe maakt u wandelen voor kinderen leuk? En wat kunt u onderweg allemaal doen? Het eerste pakket bevat onder andere een uitknipplaat van een zonneklep en een wandelbingo. Heeft u hier meer van nodig? Dan kunt u deze bestanden hieronder downloaden en extra afdrukken.

Tweede beweegpakket ‘Dieren’
Het tweede pakket wordt verspreid in september en staat in het teken van dieren. Er zijn zoveel dieren en alle dieren bewegen anders. Dat levert genoeg inspiratie voor allerlei verschillende beweegspelletjes. Het pakket bevat onder andere dierenmaskers, dierenbingo en dierenbeweegkaarten. Heeft u hier meer van nodig? Dan kunt u deze bestanden hieronder downloaden en extra afdrukken.

Wat vragen we van u bij deelname aan Beweeg je blij!?
Inspiratie! Als u meedoet met het project, zijn we benieuwd of u het materiaal hebt gebruikt en of u nog een leuk idee hebt voor in de inspiratiefolder. In de praktijk betekent dit dat u een aantal weken na ontvangst van het tweede pakket een mailtje vanuit 'Nuchter over Gewicht ontvangt met een paar korte vragen. Daarnaast vragen we u om leuke voorbeelden te mailen naar nuchterovergewicht@ggdfryslan.nl en/of berichtjes te plaatsen op social media met #beweegjeblij!

Contact
Bij vragen kunt u een e-mail sturen naar nuchterovergewicht@ggdfryslan.nl.

Uitnodiging webinar "Bouw mee aan een gezonde leefstijl?"  

Over het webinar
Op woensdag 26 oktober 2022 organiseert GGD Fryslân (van 19.30 tot 21.00 uur) een webinar over verschillende gezondheidsthema’s die spelen binnen de kinderopvang en gastouderopvang. Deze online avond sluit aan bij het project Beweeg je blij! U bent van harte welkom! 

• Risicovol en uitdagend bewegen: hoe pakt u dat aan?
• Rookvrij opgroeien: over de invloed van derdehands rook.
• Tips en trics voor moestuinieren en groente eten.
• Hoe wordt u coach Gezonde Kinderopvang?

Voor wie?
Deze online avond wordt georganiseerd voor pedagogisch medewerkers binnen de kinderopvang, gastouders en andere geïnteresseerden. Ook voor degene die niet meedoen met Beweeg je blij!

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 17 oktober 2022 via dit online aanmeldformulier. Deelname is gratis. Heeft u vragen? Neem dan contact op via secretariaatzuidoost@ggdfryslan.nl of 088-2299093.

Meer doen met Bewegen en Gezonde Leefstijl?
Kijk dan ook eens op één van de volgende websites:

GGD Fryslân denkt ook graag met u mee over gezondheid! Heeft u een vraag of wilt u advies over een gezondheidsthema of -project? Dan kunt u terecht bij de Gezonde Schooladviseur van GGD Fryslân bij u in de buurt. Ga hiervoor naar www.gezondeschoolfryslan.nl.Mogelijk gemaakt door:

Beweeg je blij! is een initiatief van het programma Nuchter over Gewicht in samenwerking met:

'Nuchter over Gewicht' is een programma van de Friese gemeenten, GGD Fryslân, ROS Friesland en Sport Fryslân. Stichting de Friesland steunt dit Friese beweeginitiatief door middel van een financiële bijdrage. De stichting ondersteunt vernieuwende (zorg)projecten die bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van zorg en het leven van mensen.