Ga naar de inhoud

26 januari 2023: Terugblik inspiratiesessie 'Gezond leven'

31 januari 2023

Op donderdagmiddag 26 januari 2023 organiseerde de coalitie ‘Gezond leven’, onderdeel van de Friese Preventieaanpak, de inspiratiesessie ‘Gezond leven’. De bijeenkomst vond plaats bij Sûnenz, Drachten.

Presentaties
Hieronder kunt u de presentatie van de plenaire opening en deelsessie 'Nuchter over Gewicht' terugvinden. 

Over de coalitie
De toegevoegde waarde van de Friese Preventieaanpak ligt voornamelijk in het bundelen van alle kennis en ervaring én het maken van verbinding. Daarbij wordt ingezet op WETEN wat werkt, DELEN wat werkt en DOEN wat werkt. Binnen de Friese Preventieaanpak is de coalitie 'Gezond leven' gevormd. Deze coalitie richt zich, vanuit de leefstijlprogramma's Nuchtere Fries, Rookvrije Generatie Fryslân en Nuchter over Gewicht op de drie thema's roken, alcohol, gezond gewicht, en op het thema vitaal ouder worden onder de noemer Fitaal Wiis.

Gezond leven voor 'lyts, jong, grut en wiis'
Een goede gezondheid en welzijn met gelijke kansen voor iedereen: 'Van lyts, jong, grut en wiis’. Tijdens de plenaire opening deelden Clasien van der Houwen (voorzitter,  Taskforce Rookvrije Start), Melissa Vriezen (jeugdverpleegkundige, GGD Fryslân) en Geesje Nijhof (Raad van Ouderen) ieder hun verhaal over Taskforce Rookvrije Start, de begeleiding van kinderen met overgewicht en het belang van vitaal ouder worden. Inspirerende verhalen waarin het belang van samenwerken, werken vanuit een brede blik op gezondheid met de inwoner samen en doen wat écht nodig is, een rode draad vormen.

Het leggen van verbindingen
De deelnemers gingen vervolgens in verschillende deelsessies uiteen: Rookvrije Generatie, Nuchter over Gewicht, Fitaal Wiis en Nuchtere Fries. Ter plekke werden verbindingen gelegd en vooral een oproep gedaan dit te blijven doen.

Wilt u als professional uw kennis en expertise op het thema gezonde leefstijl met ons delen? U bent van harte uitgenodigd om samen te werken binnen de besloten groep ‘Gezond leven’ op ons online samenwerkingsplatform.

Op de foto Mariëlle Bleeker, Clasien van der Houwen, Melissa Vriezen en Geesje Nijhof.